Belangrijke informatie over de terugroepactie voor het ASR Heupsysteem

DePuy heeft in augustus 2010 een vrijwillige terugroepactie geïnitieerd voor het ASR™ XL Acetabular Hip System en het DePuy ASR™ Hip Resurfacing System. Wij realiseren ons dat de terugroepactie voor het ASR Heupsysteem voor onrust heeft gezorgd bij patiënten, hun familieleden en chirurgen. Vanaf het moment waarop tot een terugroepactie werd besloten, heeft DePuy zich ingespannen om patiënten en chirurgen van de benodigde informatie en ondersteuning te voorzien.

Deze systemen kwamen in juli 2003 voor het eerst op de markt, wereldwijd en in en in februari 2004 in Nederland. Als u uw heupoperatie vóór juli 2003 hebt ondergaan, heeft de terugroepactie geen betrekking op uw heupprothese.
Handleiding voor zorgverleners m.b.t. terugroepactie ASR Heupsysteem
U krijgt informatie over de ASR-terugroepactie en adviezen voor het beantwoorden van vragen van uw patiënten.

Informatie voor de chirurg

Handleiding voor patiënten m.b.t. terugroepactie ASR Heupsysteem
Ontdek hoe u kunt bepalen of de terugroepactie voor het ASR Heupsysteem ook voor u geldt, en kom meer te weten over de onderzoeken en de behandeling.

Informatie voor patiënten over terugroepactie heupsysteem

ASR-hulplijn
Patiënten met een ASR Heupsysteem kunnen bellen met de gratis ASR-hulplijn: 0800-0234733. Het callcenter is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Lijst onderdeelnummers ASR
Media contact
depuysynthesmediainquiries@its.jnj.com
Country Region: 
Europe
Country Entry: 
Nederland - Dutch